• Peter Camenzind is an actor.
  • - Dekanat Albis: Can. Pfarrer Peter Camenzind
  • Starring Till Siter, Emi Taler, Dani Muller, Peter Camenzind, Stefan Cathomen
  • Be the first to ask a question about Peter Camenzind

Peter Camenzind: A Novel

$16.00

Peter Camenzind (47) leitet ab sofort den Bereich Sales Operations bei Deutschland. Er folgt auf Dirk Gullatz, der eine Herausforderung außerhalb des Unternehmens wahrnimmt.

Peter Camenzind verscheen in 1904 en maakte Hermann Hesse op slag beroemd. De in zichzelf gekeerde Peter Camenzind groeit op in een klein Zwitsers dorpje waar eigenlijk alleen maar Camenzinds wonen. Hij gaat studeren in Zürich, en een saaie academische functie lijkt voor hem in het verschiet te liggen, maar daar wil hij niet in berusten. Ontevreden met de maatschappij en vol verlangens naar een diepzinniger leven doet hij eindeloze pogingen om zijn ware ik te ontdekken. Zijn zoek-tocht brengt hem langs de kroegen en literaire salons van de grote Europese steden, voert hem tijdelijk terug in de schoot van de kerk, en eindigt pas als zijn vader stervende is en hij terugkeert naar zijn geboortedorp. Geschreven met verbazingwekkende helderheid en inzicht toen de auteur slechts zevenentwintig jaar oud was, belicht Peter Camenzind de filosofie en diepe menselijkheid die ten grondslag liggen aan het oeuvre van Hermann Hesse.
Hermann Hesse (1877-1962) is een van de bekendste Duitse auteurs van de twintigste eeuw. Een centraal thema in zijn veelal autobiografische werk is de confrontatie van de mens met zichzelf. In 1946 ontving Hesse de Nobelprijs voor de Literatuur. Zijn werk is nog steeds ongekend populair; het is vertaald in meer dan zestig talen.
'Van alle boeken van Hesse blijft dit mijn lievelingsboek.' - Sigmund Freud
'Een groot schrijver in de modernste zin van het woord: complex, subtiel, ironisch.'- The New York Times
'Van het begin af aan hebben Hesses lezers hem als een gids door het leven beschouwd.' - Trouw

Reviews

Top 10 Peter Camenzind profiles | LinkedIn

In his first successful novel, Hermann Hesse relates the story of Peter Camenzind, from his childhood in a remote mountain village to student life in Zurich.