Simon Brand in action at the Klub Foot 1986.
  • Birth nameSimon Brand
  • Trailer of the movie Default directed by Simon Brand.
  • Knipsel ‘Simon Brandt schrijft deel 2 van Verzet in de Hoeksche Waard’ – 8 december 1995
  • simonbrand-8december1995-kompas

Brand New You: Reinventing Work, Life & Self Through the Power of Personal Branding

$16.95

De opzet was om in een tiental afleveringen de verzetsgeschiedenis op papier te zetten. Simon Brand, die destijds al voor Het Kompas schreef en het idee geopperd had, kreeg groen licht in september 1974. De hoeveelheid materiaal en interessante gebeurtenissen die naar voren kwamen, gaven al snel aan dat een tiental afleveringen niet toereikend zouden zijn. Uiteindelijk werd vanaf mei 1975 tot en met september 1976 elke week een aflevering geplaatst. De interesse was groot en veel mensen knipten de afleveringen uit om te bewaren en/of in te plakken. Vanwege de grote vraag naar bundeling van de afleveringen verscheen in december 1976 het boek ‘Verzet in de Hoeksche Waard’. De oplage van duizend stuks was binnen een maand uitverkocht! In 1990 verscheen de tweede druk. Vervolgens schreef Brand in 1995 nog een tweede deel.

Simon Brand Ventures, LLC engages in the transformation of shopping malls into a medium where consumer brands are able to build one-to-one relationships. It serves retailers and consumer brands. Simon Brand Ventures, LLC has a strategic alliance with shopkick, Inc. The company was founded in 1997 and is based in New York, New York.

Reviews

Comercial dirigido por Simon Brand.

In die jaren zijn gegevens aan het licht gekomen van verhalen die Simon Brand eerder niet rond kon krijgen. „Op een gegeven moment vielen de stukjes van de puzzel op hun plaats, alhoewel er bijvoorbeeld bij het verhaal over Olson nog steeds veel vraagtekens overblijven”, aldus Brand. De schrijver doelt op de historie over de Amerikaanse piloot Olson, die in de laatste maand van 1944 in de Hoeksche Waard was. Aan de hand van getuigenissen van de Canadese piloot Kenneth Dugdale en andere betrokkenen is de merkwaardige geschiedenis van Olson in het boek van Simon Brand beschreven. Kenneth Dugdale werd in september 1944 met zijn vliegtuig boven het Eiland van Dordrecht neergeschoten, maar wist na verloop van tijd met hulp van het verzet naar de Hoeksche Waard te ontkomen. Daar zou hij samen met een aantal andere mensen, waaronder de Amerikaan Olson, vlak voor Kerstmis 1944 door leden van het verzet in Strijen via het Hollandsch Diep naar bevrijd Brabant gebracht worden. Tijdens de dagen die aan deze overtocht voorafgingen, gedroeg de Amerikaan zich volgens de getuigen zeer onvoorzichtig. De overtocht mislukte en kostte uiteindelijk het leven aan enkele betrokken, waaronder Dingenis Sanderse, de leider van de crossing. Dugdale werd samen met Olson gevangen gezet in Rotterdam. Toen de Canadees na de bevrijding in Engeland rapport uitbracht over zijn belevenissen in bezet gebied, kreeg hij van zijn meerdere te horen, dat hij Olson verder maar diende te vergeten. Later heeft Dugdale nog brieven geschreven naar de Amerikaan, tijdens de korte periode dat de twee elkaar in de Hoeksche Waard leerden kennen, wisselden zij elkaars adressen uit. Maar die brieven kwamen allemaal als onbestelbaar terug. Uit de verhalen die Simon Brand hierover optekende, valt onmiskenbaar een intrigerende ondertoon te bespeuren over activiteiten die zouden kunnen wijzen op spionage van zowel de Geallieerden als de Duitsers.